Når vi udvælger materialer, gør vi det på baggrund af følgende krav:

  • Materialerne skal være monomaterialer, så de let kan adskilles og genanvendes. Altså finder du ingen blandingsmaterialer hos os.
  • Det skal være miljøvenlige og økologiske kvaliteter, fra fiber til tekstil
  • Det skal være kvaliteter, der er behagelige at bære, med minimalt vedligehold og lang holdbarhed
  • Og det skal være fremstillet under sikre og ordentlige forhold, med leveløn til følge.

 Du kan læse mere om vores bæredygtigheds-profil lige her. Har du spørgsmål til vores materialer eller produktion, er du desuden altid velkommen til at kontakte os.  

 

TENCEL™ LYOCELL

TENCEL™ lyocell findes i et væld af vævninger og indfarvninger. Du kan finde alt fra den bløde, tunge og silkelignende vævning, vi hyppigt bruger, til en, der i højere grad er at sammenligne med denim. Fælles for disse tekstiler er, at de er meget åndbare og komfortable, og at de kræver væsentligt mindre vand at fremstille end eksempelvis bomuld.

TENCEL™ lyocell fremstilles af cellulose-fibre fra FSC-certificeret eukalyptus og birkekvas, og produceres af østrigske Lenzing. Hvor birkekvasen består af nedfaldstræ fra europæisk skovbrug, har eukalyptussen den fordel, at den hverken kræver vanding eller pesticider for at gro. Rent praktisk minder celluloseprocessen om den, man anvender ved viskose, men forskellen skal findes i, at man hos Lenzing genanvender mere end 99% både vand og opløsningsstoffer i et såkaldt ”closed loop”. På den måde begrænser man skadelig udledning, og TENCEL™ lyocell lever desuden op til Oeko-Tex Standard 100, hvilket betyder, at du som forbruger kan være sikker på, at tekstilerne er testet for sundhedsskadelige stoffer.

Materialet er naturligt bakteriehæmmende, hvilket betyder, at det med fordel blot kan luftes nogle gange mellem brug, før man vasker. Vi anbefaler, at du vasker vores styles ved lavest mulig temperatur, og det både for tøjets levetid og miljøet om at gøre. Har du mulighed for at dampe dine kjoler og skjorter, kan du også forlænge følelsen af ”nyt” – det fjerner nemlig effektivt de små krøller og folder, der får tøjet til at syne brugt.

 

 

ØKOLOGISK HØR

Hør har en fantastisk struktur, nærmest uanset, hvor groft eller fint, det er vævet. Strukturen gør det oplagt til voluminøse styles, og af samme grund er det også hør, der dannede grundlaget for f.eks. vores Alma-skjorte og Mandy-kjoler. 

Vores hør er en certificeret økologisk og socialt ansvarlig, europæisk kvalitet. Certificeringen sikrer at det endelige tekstil som minimum består af 95% økologiske fibre, samtidigt med at der tages højde for f.eks. anvendte kemikaliers bionedbrydelighed, vandrensning samt ansvarlige arbejds- og lønforhold fra mark til metervare.

Hør tåler generelt både varmere og hyppigere vaske, men da det holder sig friskt længe, anbefaler vi, at du kun vasker, når nødvendigt og fortsat gerne koldt. Hvis du vil undgå, at hørren kommer til at krølle unødigt under vask, kan du desuden gennemvæde den, inden du vasker.

 

 

 

ØKOLOGISK MERINOULD 

Merinould er en exceptionelt blød og let uldkvalitet, der samtidigt har gode varmeisolerende egenskaber. Modsat de fleste uldtyper, kradser merinould ikke, og når den indkøbes i den rette kvalitet, er resultatet en strik, du kan have i mange år. 

Vores merinould indhentes fra en certificeret økologisk argentinsk/italiensk producent. Ved at vælge uld fra økologisk dyrehold, tager vi i øvrigt både højde for dyrenes ret til bevægelighed, ordentligt foder og frihed fra såkaldt mulesing. Certificeringen sikrer at det endelige garn som minimum består af 95% økologiske fibre, samtidigt med at der tages højde for f.eks. anvendte kemikaliers bionedbrydelighed, vandrensning samt ansvarlige arbejds- og lønforhold fra mark til spinneri.

Merinould er, som megen anden uld, bakteriehæmmende og selvrensende. Merinoulden har desuden den fordel, at den ikke optager lugt i samme grad som andre tekstiler, og derfor vil vi opfordre til, at du kun vasker om nødvendigt, med vaskemiddel beregnet til finere uldtyper. Trænger din uldstrik til en opfriskning, kommer du langt med at lufte den eller at give den en lille tur i fryseren. 

 

ØKOLOGISK BOMULD                                      

Bomuld er et af de mest hyppigt anvendte tekstiler, og kommer i et væld af vævninger og sågar i strik. Hvordan bomulden føles og holder faconen, afhænger utroligt meget af, hvordan den væves og om den eventuelt blandes med andre materialer. Af samme grund har vi valgt en ren bomuldskvalitet, der er åndbar, blød og samtidigt kraftig nok til at kunne bruges om og om igen.

Konventionel bomuld er et ressourcekrævende materiale, både hvad angår vand-, pesticid- og arealforbrug, og ofte er materialet forbundet med alvorlige sociale slagsider. Af samme grund har vi valgt en økologisk certificeret og socialt ansvarligt produceret kvalitet. Certificeringen sikrer at det endelige tekstil som minimum består af 95% økologiske fibre, samtidigt med at der tages højde for f.eks. anvendte kemikaliers bionedbrydelighed, vandrensning samt ansvarlige arbejds- og lønforhold fra mark til metervare. 

Bomuld vaskes med fordel ved lavere temperaturer, og kun når nødvendigt. 

 

ECO SILVER

ECO Silver er betegnelsen for det genanvendte sølv, vi bruger i alle vores smykker. Sølvet har samme renhed og høje kvalitet som nyt sterlingssølv, 92.5, men forudsætter ikke ny minedrift. I stedet udvindes sølvet fra gammelt elektronik, kasserede smykker, medicinaludstyr mm., så intet går til spilde.

Ny udvinding af ædelmetaller er grundlæggende en ressourcetung proces. Eksempelvis findes sølv kun sjældent i større aflejringer, men skal i stedet udvindes ved hjælp af en lang række skrappe, kemiske processer. Ligeledes kan det være svært at redegøre for arbejdsforholdene undervejs, modsat hos vores engelske leverandør, der er certificeret af The Responsible Jewelry Council (RJC). Smykkerne formgiver og forgylder vi selv i vores AARHUS STUDIO.