EPISTLES I


KATRINE OG JEG HAR ARBEJDET KREATIVT SAMMEN SIDEN VORES GYMNASIEÅR


Dengang syede vi kjoler i stuen hjemme hos Katrines bedsteforældre; kjoler ud af stof vi fandt i den lokale stofbutik og mønstre vi lavede efter fri fantasi, så forståelsen for pasform lod vente på sig. Det var før vi vidste synderligt meget om konstruktion.

Udgangspunktet var ofte en nederdel eller en skjorte vi havde fundet i vores mormødres klædeskab, noget som vi drømte om eller som vi manglede i vores egne garderober.

Ideen om at skabe og om at sy har ligget nedarvet i os siden dengang, men det var først år senere at konceptet laøhlé tog form.

Vi gik uddannelsesmæssigt hver vores vej hvor Katrine studerede Fashion Design på Teko og jeg fordybede mig i smykker på Designskolen i Kolding. Hen imod slutningen flyttede vi sammen i Aarhus, og vores venskab cirkulerede hurtigt ind i vores kreative rytmer.

Navnet opstod en dag hvor jeg var taget med Katrine på arbejde, og hvis du ikke allerede har fornemmet det endnu, kan du måske her fornemme hvor involverede vi altid har været i hinandens liv.

I konceptualiseringen opstod navnet som en hyldest, en hyldest til vores relation og til vores bedsteforældres.

Dette er centralt fordi det også beskriver den måde vi arbejder kreativt på, nemlig jagten i mormors klædeskab.

LA COUR OG ØHLE BLEV TIL LAØHLÉ, VI TILSATTE ACCENTEN FOR AT GIVE NAVNET POESI

Den ansvarlige produktion, de gode materialer og den langsomme kollektionsfrekvens er og bliver vores dogme, vi vil skabe det stykke tøj du har lyst til at købe i år og stadig bruge om 10 år og måske en dag give videre til dine børnebørn, når de går på opdagelse i dit klædeskab.

laøhlé er vores iværksætterdrøm, som blev skabt i vores fælles lejlighed og siden voksede sig ned i latinerkvarteret i Aarhus hvor vi er i dag.

Her tegner vi, her laver vi smykkerne og her kan du opleve vores univers med dine egne øjne.

Det er en iværksætterdrøm, der for os opstod første gang vi sad sammen over en symaskine, og som i dag er vores hverdag, hvor vi knokler benhårdt for at kunne levere langtidsholdbare styles og gode historier til dig.

Alt dette var ikke en realitet uden din interesse og derfor vil vi med disse epistler over de næste måneder invitere dig dybere ind i vores univers og i vores værdier.

 

 

 

Kærligst

Katrine og Anne