Deadstock Politik

Hos os betyder deadstock (også kaldet restmeter), at materialet er overskydende fra anden (certificeret) produktion. Det vil sige, at hvis andre kunder til vores producenter får produceret en metervare, og der bliver et overskud, kan vi, i det tilfælde at materialet lever op til vores kriterier, vælge at gøre et mindre indkøb heraf.

Deadstock er et følsomt emne, da der hurtigt kan gå spekulation i at producere mere, end nødvendigt, fremfor at begrænse overproduktion. Deadstock forstås hyppigt som “bedre”, end regulære, nyproducerede materialer, men desværre kan de, som du kan læse her, være to sider af samme sag. Derfor synes vi, at det er vigtigt at gøre tydeligt for dig, hvordan vi udvælger vores deadstock, så du kan navigere efter dine værdier.

For os er deadstock således ikke en løsning på problemet som sådan, men det kan være en måde hvorpå, vi kan tilbyde et lidt bredere sortiment. Dog har vi en række kriterier til de såkaldte deadstock-materialer, vi indkøber. 

Hos os godtager vi fx kun materiale som deadstock, hvis der er under 100 meter tekstil eller 20 kg garn til overs. Desuden skal der være tale om en liggetid på minimum 365 dage. Og så stiller vi i høj grad også krav, om at disse skal være certificerede. Vi har eksempelvis arbejdet meget med det i vores uldstrik, hvor årgammelt uldgarn har fået nyt liv i din sweater.